Vi på SandT

SandT – Det står för Sofia and Tessan. ”Två hälsonördar” som genom brokiga, krångliga vägar gått från obalanser och sjukdom till att idag må bra i mage och därmed hela kroppen. Känsliga individer som vi är, krävs det att vi är 100% gällande gluten och komjölk. Känner vi att vi vill vara osunda ibland så tar vi det beslutet utan att tynga axlarna med dåligt samvete.

 

Att synas i sociala medier är idag viktigt för att skapa sig ett namn och sprida information. Men för oss är det minst lika viktigt att möta människorna där ute som inspirerar oss och som vi kan få inspiera. Vi har ett intresse i att få förmedla vår erfarenhet och kunskap och gör det gärna via kostrådgivning och föreläsningar. Att sedan kunna erbjuda information i form av recept, tips, guider och läsa om personer som valt en hälsosam livsstil tror vi gör SandT till en unik portal.
I tillägg till detta kommer vi alldeles, alldeles snart (ja, vi vet att ni är många som väntat länge nu) öppnar vår butik på nätet.
Och vi lovar att ni inte kommer bli besvikna. Håll utkik!

Vi pratar mer än gärna med dig så tveka inte att ta kontakt. info@sandt.nu

Fortsätt läsa om ni vill veta lite mer om oss bakom SandT?

Namn: Therése ”Tessan” Forslund
Bor: Stockholm
Ålder: Är det viktigt eller är det för att jag börjar bli gammal som jag skriver så? Ler! Jag fyllde 37år i måndags så där fick du veta mitt stjärntecken också.
Civilstatus: Gift, två döttrar & bonusson
Gör: Driver SandT AB, utbildad kostrådgivare, hittar meditation i bakning, matlagning och på löprundorna i skogen. När jag inte jobbar så gillar jag alla slags aktiviteter med min familj och att träffa vänner över härliga middagar.
Varför gluten och mjölkfritt?: Jag blev inte helt gluten och mjölkfri förrän jag hade så pass mycket obalanser i kroppen att jag hade vandrande värk, kände mig deprimerad, var konstant förkyld, magsmärtor, hade ingen ork, åt som en häst men gick ändå ner i vikt. Jag tror på att stanna upp och lyssna på sin kropp, jag vet att rätt kost kan göra underverk.
Då känner jag harmoni: När vardagen är i balans. 
Gillar hos mig själv: När känslan av att vara målinriktad infinner sig och jag bara kör i 190 mot målet/målen.
Ogillar hos mig själv: När jag grubblar för mycket.
Gör mig pirrigt glad:
Nya utmaningar, härliga människor, att se någon lyckas eller lyckas med något själv. Listan skulle kunna bli väldigt lång.
Gör mig obeskrivligt förbannad: När barn och andra oskyldiga far illa och när jag, som i dag, läser om hur nya bestämmelser kring mat skall träda i kraft, bestämmelser där jag får känslan att pengar styr och man skjuter miljö och hälsa åt sidan.
Citat:
Det du ger kommer alltid tillbaka, av någon/något, på något sätt


Namn: Sofia Nilsson
Bor: Gislaved, Småland
Ålder: 36 år, när man fyller på den andra halvan av året är man ju ung lite längre…
Civilstatus: Sambo och två döttrar
Gör: Driver SandT AB, utbildad kostrådgivare, knaprar kosttillskott som andra knaprar godis, älskar mat som gör mig gott och att hitta njutningsstunder i vardagen. Min familj och mina vänner är min trygghet och jag älskar såklart mina små, vilda tjejer.
Varför gluten och mjölkfritt?: Har haft otaliga infektioner och inflammationer i kroppen genom åren. Magkatarrer, urinvägsinfektioner etc gjorde att jag blev riktigt dålig för 7 år sedan. Idag kopplas mycket obalanser till gluten och mjölk  vilket också kan vara orsak till en rad allvarliga sjukdomar som jag helst av allt vill undvika.
Då känner jag harmoni: När jag landar i nuet och sinnena öppnas och känslan av att ”så här bra ska man ha det när man har det som sämst” infinner sig. Det kan vara på stranden en kväll med lite godsaker tillsammans med familjen eller bara få en härlig pratstund med en människa som betyder mycket.
Gillar hos mig själv: Kan vara envis och vill få min vilja igenom till vare pris, om jag tror på en idé.
Ogillar hos mig själv: Att jag borde ge upp ibland istället för att till varje pris få min vilja igenom.
Gör mig pirrigt glad:
När jag får förmedla och inspirera till goda val inom kosten. Att titta på mina fina barn och ja, min sambo också såklart…för det mesta…
Gör mig obeskrivligt förbannad: Att jag inte själv kan ha kontroll över hur våra livsmedel behandlas. Kött, fisk, grönsaker, frukt etc. All genmodifiering gör mig ”pissed off”. Visst, man kommer långt med det ekologiska, men det är fortfarande ett litet utbud av dessa varor. 
Citat:
”Everything will be ok in the end, if it’s not ok, it’s not the end”


SandT önskar er alla en somrig, värmande helg!

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt