Vitlökspuré, en bra bas i många maträtter

En bra och smakrik buljong eller kryddbas är ofta vägen till ett riktigt bra resultat i matlagningen.
Vitlökspuré är lite pilligt att göra men en fantastisk smakhöjare i grytor.
Vi använder den i allt från linsgrytor och köttgrytor.
Gör exempelvis en tomatig sås med anis och vitlökspuré som tillbehör till en bra köttbit. 

Detta behöver du:
6 st vitlökar
1 dl olivolja
Salt

Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. bryt isär och lägg vitlöksklyftorna i en ugnssäker form.
Rosta i ugn i 30 minuter. Skala och mixa de skalade vitlöksklyftorna med olivola och salt till en puré. Använd stavmixer eller matberedare.
Lägg vitlökspurén i en ren glasburk med lock och förvara i kylskåp, den håller i flera veckor.
1 tsk vitlökspuré motsvarar ca. 1 vitlöksklyfta men smaken blir fylligare, rundare och mildare.

Har du svårt att hitta inspiration till en gluten och mjölkfri matlagning? Bli medlem hos oss så får du en veckomeny med fem vardagsrecept varje vecka, helt kostnadsfritt! Kika också in i vår receptbank, där hittar du allt från frukosten till sista målet på dagen.

Lycka till med din vitlökspuré!
Sofia and Tessan, SandT

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt