Enkel thaigryta

Serves: 6
Ett tips till denna gryta är att ta lite vad du har hemma. Det viktiga är basen: Ingefära, vitlök, chili och lök samt kokosmjölk.
Ingredients
  • ca 600 g kycklingfilé
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök
  • 2 st mörötter
  • 1 st röd paprika
  • 1/2 st röd chili
  • 10 st färska champinjoner
  • 1 st palsternacka
  • 1 st burk med körsbärstomater
  • Färsk ingefära
  • 2 st burkar kokosmjölk
  • 3 tsk lantbuljong
  • Salt & peppar
Instructions
  1. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.
  3. Fräs lök, vitlök och ingefära i olja på hög värme, tillsätt kycklingfilén och fräs tills kycklingen fått lite färg. Krydda med lantbuljong, lite salt och peppar.
  4. Skala och dela morötter och palsternacka i lagom bitar, tillsätt i grytan.
  5. Häll på kokosmjölken och låt sjuda i 5 minuter.
  6. Tillsätt paprika och delade champinjoner. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  7. Dela tomaterna och tillsätt dem i grytan en liten stund innan servering.
Notes

Servera gärna med ris och böngroddar.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt