Frukostbröd

Cuisine: 175 grader
Ingredients
  • 4 dl grov glutenmix
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hela linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk havssalt
  • 1 st äpple
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1/2 dl honung
  • 4 1/2 dl naturell sojayoughurt (gärna ekologisk)
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Kärna ur, klyfta och skär äpplet i skivor. Klipp/skär aprikoserna i små bitar.
Rör ner honung, yoghurt, äpple och aprikoser.
Häll smeten i en smord brödform eller liknande, ca 30×10 cm. Toppa med frön och havregryn och pudra över lite mjöl.
Grädda på nedersta falsen i ca 60 minuter.
Ta ut brödet, stjälp upp det på ett galler och låt svalna, gärna under duk.
Notes
Servera gärna med skivad avocado, alfa alfa groddar, ruccola, paprika och helst protein i form av kalkonkött eller skinka.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt