Gnocchi
Serves: ca 10
Gnocchi är för mig ett lite lyxigt tillbehör, jag gillar variationen och känslan av mix mellan pasta och potatis.
Ingredients
  • 2,5 dl Durramjöl
  • 2,5 dl Fullkornsrismjöl
  • 2 ägg
  • 1,5 kg mjölig potatis
  • Salt
Instructions
  1. Koka potatisen med skalet på. Häll av vattnet och låt svalna.
  2. Skala potatisen och blanda väl med ägg till ett jämnt mos, tillsätt salt.
  3. Häll ut mjöl på ett bakbord och lägg potatismoset över mjölet. Täck moset med mjölblandningen och baka ihop till en deg.
  4. Dela degen i 8 st lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång korv, ca. 1,5 cm tjock. Dela korven i ca. 2 cm stora delar och rulla till delarna. Lägg Gnocchin på bakplåtspapper.
  5. Koka upp vatten, tillsätt rikligt med salt och salta lite till.
  6. Koka Gnocchin hastigt på hög värme, ca. 2 min eller till de flyter upp.
  7. Servera med en god italiensk sås.

DSC_4564 DSC_4570 DSC_4578 DSC_4580

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt