Italiensk kålsallad, ett gott tillbehör

Vi har tidigare skrivit om hälsofördelarna med kål och hur just kål är bakteriedödande och antioxidantrikt. Här kan du läsa hela blogginlägget.

Denna kålsallad har en touch av italien med färska fikon och en högklassig olivolja från TerrenoKålsalladItalien

Ingredienser:
1/2 ekologiskt kålhuvud
2 st färska fikon
1 st schalottenlök
2-3 msk kallpressad olivolja från Terreno
10 st basilikablad
En nypa Himalaya salt

Såhär gör du;
Skölj och finhacka vitkålen. Skala och finhacka schalottenlöken. Plocka bladen från basilikaplantan, skölj och skiva dem tunt.
Blanda allt i en salladsskål. Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen.

Om du önskar göra kålsalladen som ett tillbehör till en köttbit så passar det utmärkt att skiva en mogen avocado i salladen för att göra den lite mer matig.

KålsalladItalien1

 

Enkelt och hälsosamt, det gillar vi!
Må så gott!
SandT

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt