Vi kom i kontakt med Johnny via de sociala medier vi syns på. Han har självmant valt att minska/plocka bort bl.a gluten och mjölk för att må bättre både på insidan och utsidan.
Vi får en inblick i hans liv där det handlar om att planera bra för att hålla sin valda livsstil som mestadels består av träning och kost.
Berätta lite om dig själv.
– Jag heter Johnny Ewerstein och bor i Halmstad. Har hela mitt liv tränat bandy som är en lagsport. Spelat på elitnivå och har några fina medaljer i bagaget. Lärde mig nästan åka skridskor innan jag lärde mig gå. Spelar fortfarande bandy fast inte alls på samma nivå. Senaste åren har jag lagt ganska mycket tid på gymmet och i spåret. Ganska nyligen har jag även börjat träna Crossfit och jag fastnade direkt.Vad jobbar du med?
– Jag jobbar på Halmstad & Co som är kommunens destinationsbolag. Just nu jobbar jag som projektledare för SM-veckan som är i Halmstad 2013 och jag ansvarar även för vissa bitar i Dam-EM som går av stapeln juli 2013.Familj?
– Sambo och två hundar.Hur gammal är du?
– 26 år.Ditt förhållande till gluten och mjölkfritt?
– Med en hög medvetandegrad att kosten är superviktig så försöker jag hålla mig borta från gluten och mjölkprodukter så mycket de går. Jag är inte helt glutenfri men mitt mål är att bli det. Har inga allergiska problem men magsmärtor och viss gasbildning är ett återkommande problem. Det finns så mycket alternativ i dagsläget så lägger man bara ner lite tid så är det inte svårt. Speciellt inte med den hjälp man kan få i form av sandt.nu eller liknande experter.Varför äter du gluten och mjölkfritt?
– För att sambon ska slippa gaserna? Nej då. För att min kropp mår bra av det. Är piggare både på insidan och på utsidan.

Hur viktig är kosten för dig?
Kosten är jätteviktig för mig. Lika viktig som sömnen och själva träningen. Man kan inte svikta på nått av dessa för då fallerar allt. Sköter du inte kosten kommer du få svårt att sova och då kommer aldrig kroppen återhämta sig som den behöver, men framförallt kommer inte träningen ge de resultat som du önskar. Man måste se helheten!

Vad är det enklaste med din livsstil?
– Att jag själv bestämmer. Vill jag må bra inifrån så är det bara upp till mig. Är jag pigg inifrån så kommer det även visas på mitt sätt att vara mot mina medmänniskor.
Vissa tycker det låter jätte krångligt och jobbigt men får man bara in rutinerna och planerar sina dagar så är det inga problem. Jag äter det jag kan och i genomsnitt så är det mesta gluten- samt mjölkfritt nyttigt.

Vad är det svåraste med din livsstil?
– Min livsstil innebär mer än att hålla mig ifrån gluten och mjölk. Jag älskar träning och bra kost. Något som inte alltid alla förstår. Det kan ibland vara påfrestande för människor som inte förstår att man lägger ner så mycket tid på kost och träning. Men jag lovar, testa så får ni se att ni kommer må mycket bättre.

Vilka är dina bästa tips vid resor både i Sverige och utomlands?
– Ta med dig rutinerna vart du än åker. Försök planera dina mål, din träning och din sömn i förväg. Självklart kommer inte allt falla på sekunden men bra att ha riktmärken.Vilka är dina bästa tips att tänka på vid ett restaurang eller café besök?
– Var inte rädd för att fråga. Är det en proffsig restaurang eller ett café så gör dem allt för att underlätta för dig. Är man för blyg för att fråga kan man alltid välja restauranger som man vet utesluter t.ex. gluten. Är det fler som vågar fråga efter kost utan gluten och laktos tror jag restaurangerna börjar tänka till lite själva också.Har det påverkat din omgivning och i så fall hur?
– Då jag står för stora delen av matlagningen hemma så är det iaf en som har påverkats. Bara till det positiva! Har även fört vidare mina små kunskaper till andra vänner och familjemedlemmar, responsen från dem har varit väldigt god.Var hittar du information och inspiration om gluten och mjölkfri kost?
– I dagens moderna samhälle är det inte direkt svårt att få experthjälp och andras synpunkter.Är det något i din vardag som du saknar sedan du lade om din livsstil?
–I början saknade man vissa saker men man vänjer sig och nu är jag nästan aldrig sugen på sötsaker eller annat som har dåligt innehåll.Vilka är dina tre bästa tips till någon som vill ändra sin livsstil?

  1. Var inte rädd för att andra kommer ha synpunkter och kommentera dina val. Det är din kropp det handlar om, ingen annans.
  2. Finns det utrymme, våga investera i dig själv.
  3. Det gäller bara att hitta rutinerna.

Dela gärna med dig:

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att ”lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt