Kål- & köttfärsgryta med sting

Kål- & köttfärsgryta med sting
Serves: 4
Ät grytan som den är eller servara med rött-, svart- eller råris.
Ingredients
  • 500 g nötfärs
  • 400-500 g vitkål
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk mejram
  • 2 krm spiskummin
  • 1 msk lantbuljong utan jäst
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 äpple
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk honung
  • Salt och peppar
Instructions
  1. Fräs hackad lök, vitlök och finstrimlad vitkål i en stekgryta i ca. 5 minuter, blanda i honungen.
  2. Fräs nötfärsen i en stekpanna och blanda i alla kryddor inkl. tomatpuré.
  3. Blanda samman nötfärsen i stekgrytan med kålblandningen. Blanda ner krossade tomater och ev lite vatten. Låt sjuda några minturer och smaka av med salt och peppar. Dela ett äpple i små bitar och lägg ner äppelbitarna i grytan någon minut innan servering.

KötfärsKålgryta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.