Potatispuffar
Cuisine: 225
Serves: 24 st små
Servera vid picknick, till kötträtter eller som ett enkelt mellanmål. Om du önskar mindre kolhydrater byter du ut potatisen mot lika del blomkål och adderar ett ägg.
Ingredients
- 4 st medelstora potatisar
- 10 cm purjolök
- 2 st ägg
- 1 pkt bacon
- 1/2 dl färska örter (timjan och rosmarin)
- Salt och peppar
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och skär potatisen i tärningar.
- Finhacka purjolöken.
- Koka potatisen och purjolöken till potatisen är mjuk, ca. 7 minuter.
- Skiva bacon och stek på medelvärme. Lägg baconen på papper så att du får bort en del av fettet.
- Finhacka örter och vispa dem med äggen, salt och peppar.
- Häll av potatisen och mixa med en stavmixer så att purjolöken också blir slät. Blanda samman potatismoset med äggblandningen och tillsätt till sist de finhackade baconen.
- Använd gärna olja till att smöra formen. Fördela därefter moset i formen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter.
3.2.2885