Potatispuffar med bacon

Potatispuffar
Cuisine: 225
Serves: 24 st små
Servera vid picknick, till kötträtter eller som ett enkelt mellanmål. Om du önskar mindre kolhydrater byter du ut potatisen mot lika del blomkål och adderar ett ägg.
Ingredients
  • 4 st medelstora potatisar
  • 10 cm purjolök
  • 2 st ägg
  • 1 pkt bacon
  • 1/2 dl färska örter (timjan och rosmarin)
  • Salt och peppar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och skär potatisen i tärningar.
  3. Finhacka purjolöken.
  4. Koka potatisen och purjolöken till potatisen är mjuk, ca. 7 minuter.
  5. Skiva bacon och stek på medelvärme. Lägg baconen på papper så att du får bort en del av fettet.
  6. Finhacka örter och vispa dem med äggen, salt och peppar.
  7. Häll av potatisen och mixa med en stavmixer så att purjolöken också blir slät. Blanda samman potatismoset med äggblandningen och tillsätt till sist de finhackade baconen.
  8. Använd gärna olja till att smöra formen. Fördela därefter moset i formen och sätt in i ugnen på 225 grader i ca. 10 minuter.

IngredienserPotatismuffins bacon potatismos Potatismosmedäggörter potatispurémedbacon potatisiform

potatismuffinsklara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.