Butternut soppa med Harissa

Butternut soppa med Harissa

Serves: 4
Ingredients
  • 600 gram pumpa
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 3 dl lantbuljong (2 msk + 3 dl vatten)
  • 3 msk vitt vin, (kan uteslutas)
  • 2 dl Havregrädde, Oatly
  • 2 dl Havremjölk
  • 0,5 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Instructions
  1. Skär pumpan och löken i små bitar och koka dem mjuka i buljongen. Tillsätt vin, havremjölk, havregrädde och kryddor. Låt koka upp och mixa soppan slät och smaka. Om soppan inte känns för stark kan man dekorera den med lite till harissa utrört i lite vatten.
  2. Om du önskar hoppa över harissan och vinet. Krydda istället med en aning cayennepeppar och kanel.

3 Comments on “Butternut soppa med Harissa”

  1. Hello! I just would like to give a huge thumbs up for the great info you have here on this post. I will be coming back to your blog for more soon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.