Butternut soppa med Harissa

Butternut soppa med Harissa

Serves: 4
Ingredients
  • 600 gram pumpa
  • 1 st gul lök
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 3 dl lantbuljong (2 msk + 3 dl vatten)
  • 3 msk vitt vin, (kan uteslutas)
  • 2 dl Havregrädde, Oatly
  • 2 dl Havremjölk
  • 0,5 msk harissa
  • 1 msk tomatpuré
  • salt och peppar
Instructions
  1. Skär pumpan och löken i små bitar och koka dem mjuka i buljongen. Tillsätt vin, havremjölk, havregrädde och kryddor. Låt koka upp och mixa soppan slät och smaka. Om soppan inte känns för stark kan man dekorera den med lite till harissa utrört i lite vatten.
  2. Om du önskar hoppa över harissan och vinet. Krydda istället med en aning cayennepeppar och kanel.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt