Pumpasoppa

Pumpasoppa
Author: SandT
Serves: 4
En enkel och hälsosam soppa som passar bra i höstmörkret.
Ingredients
  • 1 msk kokosfett
  • 1 st gul lök
  • 670 g butternutpumpa
  • 2 st medelstora sötpotatisar
  • 2 st klyftor vitlök
  • 2-3 cm ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 dl vatten
  • 2-4 msk lantbuljong, smaka av
  • 2,5 dl kokosgrädde/mjölk
  • Salt och peppar
Instructions
  1. Hacka löken och fräs den i kokosoljan i en större gryta några minuter tills den blir mjuk. Pressa i vitlöken och fräs lite till.
  2. Skala pumpan och sötpotatisen och skär dem i bitar och stek ett par minuter tillsammans med löken.
  3. Tillsätt buljongen och vattnet (ta lite i taget beroende på vilken kokosmjölk du väljer)
  4. Skär ingefäran i små bitar och lägg i. Krydda med salt, peppar och gurkmeja. Låt puttra i ca 25 minuter tills pumpan och sötpotatisen mjuknat.
  5. Rör sedan i kokosmjölken/grädden och smaka av. Ta grytan från spisen och mixa med stavmixer tills du får en slät soppa/puré.
  6. Späd ut med mer vatten om det behövs.
  7. Toppa med solrosskott eller salladslök.
  8. Servera gärna soppan med vårt Stjärnhovknäcke.

Gurkmeja, kokosmjölk/grädde, kokosolja, lantbuljong, salt köper du här

Pumpasoppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.