Quinoabiffar av Anna Martin

Quinoabiffar av Anna Martin
Glutenfria, mjölkfria och äggfria quinoabiffar
Ingredients
  • 2 1/2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 msk lantbuljong
  • 1 tetrapack vitabönor (sköljda)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk soyo
  • 1 tsk ekologisk oregano
  • 6 msk arrowrotspulver (går att byta ut mot potatismjöl)
  • Himalaya salt efter smak
  • 1/2 krm hackad chili
  • Kokosolja att steka i
Instructions
  1. Koka quinoa i lantbuljong och 4 dl vatten ca: 12min.
  2. Låt grynen svalna i kastrullen.
  3. Hacka lök och vitlök. Mixa sedan tillsammans med oregano, himalayasalt, chili, soyo och vita bönor i en matberedare.
  4. Blanda samman quinoa och bönmixen i en skål, blanda väl och tillsätt arrowrotspulver/potatismjöl.
  5. Forma smeten till lagom stora biffar som du steker i kokosolja tills de har fått en gyllenbrun yta på båda sidorna.
Notes
Servera biffarna med valfri sallad med en dressing gjord på: [br]5 msk ekologisk äppelcidervinäger[br]7 msk olivolja[br]1 msk ekologisk rinnande honung (valfritt)[br]Lite salt och hackad chili[br]Blanda samman och häll över salladen, blanda runt salladen väl och servera.

AnnaMartin AnnaMartin1 AnnaMartin3 AnnaMartin4 AnnaMartin5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.