Pamelo sallad

Pamelo sallad
Serves: 2
Denna rätt passar utmärkt till kött, fisk eller fågel. Den är också god att äta precis som den är och serveras till fördel som en förrätt. Pamelo salladen passar också bra på Asien inspirerad buffé.
Ingredients
  • 1/2 pamelo
  • 1/2 röd spetspaprika
  • 1 st salladslök
  • 20 st thaibasilikablad (färsk)
  • 1 liten eller 1/2 stor scharlottenlök
  • 4 msk cashewnötter
  • Dressing:
  • Saften av 1/2 lime
  • 1/4 röd spansk peppar alt 1/2 tsk röd chili från Urtekram
  • 1 msk fisksås (kan ersättas med Tamari)
  • 1 msk Tamari
  • 2 msk honung
Instructions
  1. Skala och filéa pamelon. Dra sedan isär klyftorna så att du får små remsor av pamelokött.
  2. Finhacka paprika, salladslök, thaibasilika och charlottenlök.
  3. Blanda allt väl i en skål. Hacka cashewnötterna och blanda hälften med salladen och spara hälften till garnering.
  4. Gör dressingen:
  5. Finhacka chili, blanda samman alla ingredienser väl och rör om till dess att honungen smält. Blanda med pamelosalladen och servera med thaibasilika och resten av de hackade cashewnötterna.
Notes
Dubbla ingredienserna för att få 4 portioner. [br]Servera till kycklingspett eller lax.[br][br]Om du gör denna sallad till buffé, lägg salladen på matskedar. Det är enkelt att äta direkt från skeden och ser festligt ut på buffébordet.

DSC_6549 DSC_6555 DSC_6556 DSC_6564 DSC_6571

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.