Rostade Färskpotatishalvor med Gubbröra

Rostade Färskpotatishalvor med Gubbröra

Cuisine: 250 grader
Serves: 10 st
Supergott som snittar till drinken eller ett bra tilltugg till buffén. Enkelt, festligt och väldigt gott!
Ingredients
  • 30 st små färskpotatisar
  • 4 st ägg
  • 70 g ansjovis
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 2 msk fint skuren dill
  • 1 msk hemgjord majonäs (se recept)
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta av de små potatisarna och dela dem i halvor.
  3. Häll lite olivolja i botten på en stor form, gärna av teflon, och lägg potatishalvorna med snittytan neråt.
  4. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills de får lite färg.
  5. Koka äggen så att de blir hårdkokta.
  6. Hacka ägg, ansjovis, rödlök, gräslök och dill i små bitar.
  7. Blanda allt tillsammans med en matsked majonäs.
  8. Låt potatishalvorna svalna.
  9. Klicka på Gubbröran och dekorera gärna med dill eller gräslök.
  10. Dra några drag med pepparkvarnen.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt