Stjärnhovsknäcke
Ugn 150 gr Ca 8 portioner Vi älskar det här knäckebrödet! Det känns som att man varit på något lyxigt bageri och inhandlat det. Dessutom passar det bra till så mycket; ostar, mellanmål, middagen, fika, silltallriken eller bara som snacks.
Ingredients
  • 2 dl bovetemjöl eller fullkornsrismjöl
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl kallpressad rapsolja
  • 2,5 dl kokande vatten
Instructions
  1. Sätt ugnen på 150g
  2. Rör ihop bovetemjöl, pumpafrön, solrosfrön, sesamfrön och linfrön.
  3. Tillsätt rapsolja och vatten.
  4. Lägg bakplåtspapper på två plåtar, fördela degen över plåtarna och platta ut så tunt det går.
  5. Vi brukar strö över örter eller flingsalt efter smak och tycke. En favorit är havssalt och rosmarin.
  6. Sätt in i ugnen i 60 minuter.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt