Tom Ka Gai
Author: SandT
Serves: 4
Denna thairätt är väldigt smakrik trots dess milda smak.
Ingredients
  • 400 ml kokosmjölk
  • 5 dl lantbuljong
  • (2 msk + vatten)
  • 1 tsk hackade limeblad
  • 2 st citrongräs
  • 4 st kycklingfiléer
  • 125 g champinjoner
  • 1/2 påse salladslök
  • 2 st morötter
  • 1 st röd spansk peppar
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • flingsalt
  • 1-2 st lime
Instructions
  1. Blanda och koka upp kokosmjölk, buljong, limeblad och krossat citrongräs.
  2. Sänk värmen och låt sjuda ca 5 minuter.
  3. Skär kycklingfiléerna i strimlor.
  4. Ansa och skiva champinjonerna och
  5. salladslöken tunt. Skala och skiva morötterna. Dela, kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran.
  6. Tillsätt kyckling, champinjoner, morötter, chili och ingefära. Låt sjuda tills kycklingköttet är klart, ca 5 minuter.
  7. Lägg i salladslöken och smaksätt med salt och pressad limesaft efter smak.
  8. Servera ev. med basmatiris.

TomKaGaiTomKaGai2

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt