Glutenfria och mjölkfria minisemlor

Glutenfria och mjölkfria minisemlor
Cuisine: 230
Serves: Ca 30 små
Enkla, goda och nyttigare än vanliga semlor!
Ingredients
  • 1 dl kokossocker (palmsugar)
  • 2 dl fullkornsrismjöl
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 50 g kokosfett
  • 3 dl soyghurt eller havregurth
Instructions
  1. Sätt ugnen på 230grader, placera en tom plåt längst ner i ugnen.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna, tillsätt ägg, smält smör och soyghurt – blanda väl.
  3. Häll smeten i pappers formar eller i en muffinsform. Jag valde att göra minisemlor och tog då en plåt med små formar.
  4. Sätt in dem i ugnen och skvätt 1/2 dl iskallt vatten över plåten du placerade längst ner i ugnen, stäng ugnsluckan snabbt och låt bullarna gräddas i 5-6minuter vid små bullar och 15-20 minuter vid stora bullar.

bullform Semlebullar

 

Minisemlor Minisemlor

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt