Asiatisk lax med nudlar

Asiatisk lax med nudlar

Serves: 4
Ingredients
  • 400 g färsk laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk honung
  • 1/2 gurka
  • 2 avocado
  • 2-3 msk sesamfrön
  • 1/2 dl risvinäger
  • 3 msk honung
  • 1 förpackning risnudlar
  • Inlagd ingefära
  • Wasabi
  • Glutenfri japansk soja
Instructions
  1. Skär bort skinnet från laxen och blanda flingsalt och honung.
  2. Pensla blandningen på fiskens båda sidor, ställ fisken åt sidan.
  3. Strimla gurkan fint på längden med en potatisskalare. Skär avocadon i strimlor.
  4. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till de fått fin färg, ställ dem åt sidan.
  5. Rör ihop risvinäger med tre msk honung.
  6. Koka upp saltat vatten och ställ fram stekpannan med olja. När vattnet kokar, hetta upp lite olja i stekpannan och släpp ner nudlarna i kokande vatten, lägg laxen i pannan – allt blir klart på samma tid.
  7. Strö de rostade sesamfröna över laxen, häll risvinägern över de avrunna nudlarna och servera med gurka, avokado, ingefära, wasabi och soja.

One Comment on “Asiatisk lax med nudlar”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.