Asiatisk lax med nudlar
Serves: 4
Ingredients
- 400 g färsk laxfilé
- 1 msk flingsalt
- 1 msk honung
- 1/2 gurka
- 2 avocado
- 2-3 msk sesamfrön
- 1/2 dl risvinäger
- 3 msk honung
- 1 förpackning risnudlar
- Inlagd ingefära
- Wasabi
- Glutenfri japansk soja
Instructions
- Skär bort skinnet från laxen och blanda flingsalt och honung.
- Pensla blandningen på fiskens båda sidor, ställ fisken åt sidan.
- Strimla gurkan fint på längden med en potatisskalare. Skär avocadon i strimlor.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna till de fått fin färg, ställ dem åt sidan.
- Rör ihop risvinäger med tre msk honung.
- Koka upp saltat vatten och ställ fram stekpannan med olja. När vattnet kokar, hetta upp lite olja i stekpannan och släpp ner nudlarna i kokande vatten, lägg laxen i pannan – allt blir klart på samma tid.
- Strö de rostade sesamfröna över laxen, häll risvinägern över de avrunna nudlarna och servera med gurka, avokado, ingefära, wasabi och soja.
3.2.1215