Vegetarisk Lasagne

Vegetarisk Lasagne

Cuisine: 225 grader
Author: SandT
Serves: 4
Ett perfekt alternativ till klassisk lasagne.
Ingredients
  • 1 st gul lök
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • 1 st morot
  • 1/2 st kålrot
  • 1/2 st rotselleri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 st röd chili
  • 2 st burkar krossade tomater
  • 1,5 tsk salt
  • Svartpeppar ca. 2 krm
  • 1/2 tsk Rosmarin
  • Buffelmozarella
  • Getost
  • Sås:
  • 2,5 dl havregrädde
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 dl riven pecorino
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i olivolja. Skala och riv rotfrukterna och låt dem fräsa med löken då löken mjuknat.
  3. Kärna ur och finhacka chili, tillsätt den i rotfruktsblandningen.
  4. Tillsätt krossade tomater, salt, rosmarin och peppar. Låt puttra under lock i 10 – 15 minuter.
  5. Vispa ihop havregrädde och vatten och låt koka upp under omrörning, tillsät den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ett tunt lager med rotfruktsröran i botten av en ugnssäker form, varva därefter med lassagneplattor och den vita såsen. Avsluta med ett lager sås och om så önskas både buffelmozzarella och getost.
  7. Sätt formen i mitten av ugnen i ca. 25 – 30 minuter. Täck lasagnen med folie om den tenderar att bli för mörk.

 

 

2 Comments on “Vegetarisk Lasagne”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.