Vegetarisk Lasagne
Cuisine: 225 grader
Author: SandT
Serves: 4
Ett perfekt alternativ till klassisk lasagne.
Ingredients
- 1 st gul lök
- 1 msk kallpressad olivolja
- 1 st morot
- 1/2 st kålrot
- 1/2 st rotselleri
- 2 st vitlöksklyftor
- 1/2 st röd chili
- 2 st burkar krossade tomater
- 1,5 tsk salt
- Svartpeppar ca. 2 krm
- 1/2 tsk Rosmarin
- Buffelmozarella
- Getost
- Sås:
- 2,5 dl havregrädde
- 4 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 dl riven pecorino
Instructions
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i olivolja. Skala och riv rotfrukterna och låt dem fräsa med löken då löken mjuknat.
- Kärna ur och finhacka chili, tillsätt den i rotfruktsblandningen.
- Tillsätt krossade tomater, salt, rosmarin och peppar. Låt puttra under lock i 10 – 15 minuter.
- Vispa ihop havregrädde och vatten och låt koka upp under omrörning, tillsät den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
- Lägg ett tunt lager med rotfruktsröran i botten av en ugnssäker form, varva därefter med lassagneplattor och den vita såsen. Avsluta med ett lager sås och om så önskas både buffelmozzarella och getost.
- Sätt formen i mitten av ugnen i ca. 25 – 30 minuter. Täck lasagnen med folie om den tenderar att bli för mörk.
3.2.1215