Raw carob bollar
Serves: ca. 35 st
Ingredients
  • 20 st urkärnade dadlar
  • 4 dl glutenfritt havregryn
  • 5 msk carobpulver
  • 5 msk kallpressad kokosolja
  • 6 msk kaffe
  • En knivsudd salt
  • ca. 1 dl sesamfrön
Instructions
  1. Kärna ur och lägg dadlarna i en bunke.
  2. Tillsätt carobpulver, havregryn, kokosolja och sist kaffe – mixa väl med en stavmixer.
  3. Rosta lätt saltade sesamfrön i en torr stekpanna. Låt dem svalna.
  4. Under tiden som sesamfröna svalnar rullar du små bollar av smeten.
  5. Rulla sedan bollarna i de rostade sesamfröna. Ställ i kylen en liten stund och servera sedan till fikat.

DSC_8441

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt