Chili Con Carne

Author: Caroline Nätteldal
Serves: 4
Ingredients
  • 600 gram nötfärs
  • 2 st gula lökar
  • 2 st paprikor
  • 1 burk(ar) krossade tomater
  • 1 st köttbuljongtärning(ar)
  • 2 st röd piri piri
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 burk(ar) vita bönor i tomatsås
  • 2 st rutor 70% mörk choklad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 paprikapulver
  • 1 olivolja
  • 1 salt, peppar
Instructions
  1. Skala och hacka löken och paprikan. Finhacka chili och pressa vitlöken.
  2. Bryn lök och paprika i olivolja, tillsammans med färsen tills de fått färg.
  3. Salta och peppra.
  4. Rör ner chili, vitlök, chokladen och köttbuljongtärningen och låt koka ihop ca 10min.
  5. Häll i krossade tomater och bönor. Krydda med paprikakrydda. Koka tills nästan all vätska reducerats.
  6. Severa med råris och soyayoghurt eller bara soyayoghurt.

 

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt