chutney

Serves: ca 6 st burkar
Ingredients
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 4-5 dl rårörsocker
  • ca 500 g urkärnade plommon
  • ca 2 kg urkänade äpplen
  • 10-15 st fänkålsfrön
  • 1 st röd chili
  • 1 st kanelstång
Instructions
  1. Kärna ur ca. 500 g plommon och 2 kg äpplen, skär dem i bitar.
  2. Häll 3 dl vinäger och 4-5 dl rårörsocker i en kastrull, låt koka upp på svag värme och koka till dess att sockret smält.
  3. Finhacka ett tiotal fänkålsfrön, skär 1/2-1 st chili i lite större bitar, krossa en kanelstång och lägg detta tillsammans med bitarna av plommon och äpplen i kastrullen med vinäger och rårörsocker. Låt koka på medelvärme i 30 – 40 minuter. Smaka av med chiliflakes och honung.
Notes

Det går bra att göra chutney på bara äpplen eller med äpplen och exempelvis mango.

Jag använder chutney till sallader, lax och i stort sett alla kötträtter. Fantastiskt gott!

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt