Gazpacho

Serves: 8
Om du skall servere Gazpacho till buffé så räcker detta recept till ca. 30 st små koppar. Vid servering som förrätt ca. 15 portioner.
Ingredients
  • 600 gram tomater
  • 1 gurka
  • 2 röd paprika
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 röd chili
  • 12 basilikablad
  • 3 msk lingonvinäger (går bra med vitvinsvinäger)
  • 0,5 dl kallpressad olivolja
  • Salt & peppar
  • Till servering
  • Stjärnhovsknäcke
  • Olivolja
Instructions
  1. Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan. Skala och dela schalottenlök och vitlök.
  2. Lägg alla grönsaker i en matberedare eller mixer tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Mixa lätt så att allt finfördelas.
  3. Häll över i en skål eller karaff och späd eventuellt ut med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ soppan kallt en stund.
  5. Vid serveringen: Rör om väl och servera med stjärnhovknäcke och droppa över lite olivolja.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt