Gazpacho

Gazpacho

Serves: 8
Om du skall servere Gazpacho till buffé så räcker detta recept till ca. 30 st små koppar. Vid servering som förrätt ca. 15 portioner.
Ingredients
  • 600 gram tomater
  • 1 gurka
  • 2 röd paprika
  • 2 Schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/4 röd chili
  • 12 basilikablad
  • 3 msk lingonvinäger (går bra med vitvinsvinäger)
  • 0,5 dl kallpressad olivolja
  • Salt & peppar
  • Till servering
  • Stjärnhovsknäcke
  • Olivolja
Instructions
  1. Skölj grönsakerna. Dela och kärna ur tomaterna. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Kärna ur paprikan. Skala och dela schalottenlök och vitlök.
  2. Lägg alla grönsaker i en matberedare eller mixer tillsammans med basilika, vinäger, olivolja, salt och peppar. Mixa lätt så att allt finfördelas.
  3. Häll över i en skål eller karaff och späd eventuellt ut med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ställ soppan kallt en stund.
  5. Vid serveringen: Rör om väl och servera med stjärnhovknäcke och droppa över lite olivolja.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.