Italiensk kålsallad

Italiensk kålsallad
Serves: 4
Ingredients
  • 1/2 ekologiskt vitkålshuvud
  • 2 st färska fikon
  • 1 st schalottenlök
  • 2-3 msk kallpressad olivolja från Terreno
  • 10 st basilikablad
  • En nypa Himalaya salt
  • (1 st avocado)
Instructions
  1. Skölj och finhacka vitkålen. Skala och finhacka schalottenlöken. Plocka bladen från basilikaplantan, skölj och skiva dem tunt.
  2. Blanda allt i en salladsskål. Blanda sedan olivolja med lite himalayasalt och häll detta sedan över kålsalladen.
  3. Om du önskar göra kålsalladen som ett tillbehör till en köttbit så passar det utmärkt att skiva en mogen avocado i salladen för att göra den lite mer matig.

KålsalladItalien1 KålsalladItalien

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.