Janssons Frestelse

Janssons Frestelse

Cuisine: 175
Serves: 8 port
Om du önskar ströbröd på toppen så går det bra att strö över lite glutenfritt ströbröd.
Ingredients
  • 3/4 kg fast potatis
  • 2 st gula lökar
  • 1 burk ansjovisfileér
  • 3 dl havregrädde (kokosmjölk)
  • 1 msk ansjovisspad
  • Kokosfett
  • Salt
Instructions
  1. Skala och skär potatisen i strimlor. Skölj den kallt i vatten och låt rinna av.
  2. Skala lök och skiva den tunt.
  3. Smörj en ugnssäker form med kokosfett, varva potatis, lök och ansjovis. Häll över hälften av havregrädden och ansjovisspadet. Grädda i 200 grader i ca 1h i nedre delen av ugnen. Späd vid kanten med resten av grädden efter ca. 30 minuter.
  4. Salta efter tycke och smak.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt