Kalkon och tomatris

Kalkon och tomatris
Cuisine: 200
Author: SandT
Serves: 4
Denna rätt känns lite extra festlig och tomatriset passar lika bra till fisk och kött.
Ingredients
  • 3 dl råris (alt. svart- eller rött ris)
  • 1 st gul lök
  • 500 g Krossade tomater
  • 1 dl Vatten
  • 400 g Kalkonfilé
  • 5 st körsbärstomater
  • 50 g fetaost
  • Salt & peppar
  • Basilika
Instructions
  1. Hacka löken, Sedan häller du ris, tomat, lök, vatten och salt i en kastrull och kokar som vanligt.
  2. Skär ett snitt i kalkonfilén så att du får en ficka.
  3. Fyll fickan med ost och tomat.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Skicka in kalkonfilén i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
  6. Värm de krossade tomaterna i en kastrull. Häll över det färdigkokta riset i tomatblandningen och smaka av med färsk hackad basilika, salt och peppar.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt