Kokta kycklinglår i örtsås

Kokta kycklinglår i örtsås
Serves: 4
Ingredients
  • 1 kg kycklinglår
  • 4 små gula lökar
  • 1 Broccoli
  • 2 morötter
  • 2 dl vitt vin
  • 1 stor knippe färska örter
  • 3 lagerblad
  • 12 vitpepparkorn
  • Salt
  • 3-4 dl havregrädde eller kokosmjölk
  • Svart ris
Instructions
  1. Koka riset i god tid, det ska koka i ca. 1 h. Koka gärna hela förpackningen och frys ner det ris som blir över till en annan måltid.
  2. Skölj kycklingen och lägg den i en stekgryta, fyll upp med vatten så att det täcker kycklingen. Koka upp vattnet och skumma av det något.
  3. Skala och skär två av lökarna, morötterna och tillsätt dem i grytan tillsammans med vin, lagerblad och färska örter. Låt puttra på låg värme i ca. 30 minuter.
  4. Häll vätskan från grytan i en bunke och lägg kycklingen i folie. Häll tillbaka vätskan i stekgrytan och reducera ner den en aning, tillsätt havregrädde/kokosmjölk och kycklingklubborna. Skala två små hela lökar och lägg i dem i grytan. Låt koka en stund och smaka av med salt.
  5. Tillsätt broccoli och/eller andra grönsaker som faller i smaken.
  6. Servera med svart ris.

DSC_4533 DSC_4539 DSC_4543

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt