Lins Con Carne
Serves: 4
Ingredients
  • 500 g nötfärs (gärna eko)
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st liten zucchini
  • 1 burk Biona gröna linser
  • ca 200 g mixade oliver
  • 4 tsk valfria örter, ex. timjan, rosmarin, oregano
  • 1 tsk gurkmeja
  • Salt och peppar
Instructions
  1. Hacka lök och vitlök och fräs lätt på medelvärme i en stekgryta eller stekpanna med höga kanter.
  2. Riv under tiden zucchinin på den grova sidan av rivjärnet.
  3. Lägg ner nötfärsen och fräs till den fått färg, tillsätt zucchinin och fräs en stund. Tillsätt sedan kryddor, linser och lite av olivspadet.
  4. Tillsätt till sist oliverna och smaka av med salt, peppar och ev mer örter.
  5. Servera med ex. äppelchutney och/eller ris.

DSC_4545 DSC_4548 DSC_4552 DSC_4560

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt