Köttfärsgryta

Serves: 8
Ingredients
  • 1 kg nötfärs
  • 6 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1 msk lantbuljong
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl oliver med kärnor
  • Salt & svartpeppar
  • 1 liter vatten
Instructions
  1. Skala och skär potatis, morötter, palsternacka och lök i lagom små bitar. Skölj och dela paprika och purjolök. Fräs blandningen i en stekpanna med olivolja, häll upp allt i en skål och fräs färsen, blanda sedan i grönsakerna i färsen och tillsätt kryddor, tomatpuré och lantbuljongen. Blanda väl och häll på 1 liter vatten, låt koka upp och låt koka i ca 5 minuter. Häll i vitt vin och oliver, låt koka i minst 10 minuter.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt