Kyckling med citron och oliver

Kyckling med Citron och oliver

Author: SandT
Serves: 4
Denna rätt är ljuvligt god och sköter sig själv i ugnen. Tillsammans med råris och lite sallad är den lika passande till vardags som till bjudning.
Ingredients
  • 1 st färsk kyckling
  • 1 st citron
  • 8-10 st gula smålökar
  • 10 st skalade vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 2 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 st lagerblad
  • 1 dl vatten
  • 2 dl torrt vin
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl gröna oliver
  • Svartpeppar och sal
  • Färsk timjan
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Använd en stor ugnsform, gärna av lera. Tvätta citronen och skär den i ganska tjocka skivor. Skala smålökarna och vitlöksklyftorna. Skär paprikan i långa klyftor. Stycka kycklingen i portionsbitar. Klappa in kycklingbitarna med salt och peppar. Varva kyckling, lök, citronskivor, vitlöksklyftor och paprika i formen. Ringla över olivolja. Salta och peppra lite mer och stick ner lagerbladen. Slå över vatten och vin. Fördela gröna och svarta oliver. Strö över massor med färsk timjan. Sätt in i ugnen i ca 40-45 min eller tills kycklingen fått fin färg och blivit ordentligt genomstekt. Servera med kokt råris och en grönsallad.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt