Matiga plättar med löjrom

Matiga plättar med löjrom

Serves: 4-10
Dessa plättar passar utmärkt till löjrom & matiga röror. I det här receptet serveras plättarna med löjrom, hemgjord majonäs, rödlök och dill.
Ingredients
  • 2 ägg
  • 1/4 dl bovetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 – 1 1/2 dl krasse
  • Salt & peppar
  • Topping:
  • Ca. 6 msk löjrom
  • 1 st rödlök
  • Några kvistar färsk dill
  • ca. 6 msk majonäs
  • Majonäs:
  • 2 dl kallpressad olja, ex solrosolja
  • 1 st ägg
  • En skvätt citron
  • Salt & peppar
Instructions
  1. Vispa upp äggen och tillsätt bovetemjöl, mandelmjöl, salt och peppar till en jämn smet. Rör försiktigt ner krassen i smeten. Värm en stekpanna, lägg en klick av smeten i pannan och stek i exempelvis kokosfett på medelhög värme i ca. 2 minuter på vardera sida.
  2. Majonäs: Du behöver en stavmixer och en stavmixerbunke. Häll oljan i bunken, tillsätt ägg, en skvätt citron, salt och peppar. För ner stavmixern och se till att det inte är någon luft under stavmixern, då är risken att majonäsen inte blir tjock, och mixa till du har en lagom tjock konsistens.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Lägg upp plättarna på små assietter och dekorera med löjrom, majonäs, lök och dill.
Notes

Om man serverar dessa till en buffé så räcker det till ca 10 personer.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt