Tzatziki

Serves: 4-6
Ingredients
  • 2 dl kallpressad olja (gärna en mer neutral som solrosolja)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • Salt & peppar
  • 3/4 gurka
Instructions
  1. Skala och skär bort det inre ur gurkan. Riv den på det grövsta på rivjärnet och lägg gurkan i en sil så att lite att vattnet rinner bort.
  2. Mixa olja, vitlök, ägg, salt och peppar i en stavmixerbunke och med en stavmixer. Lägg den rivna gurkan i en skål och klicka över två till tre matskedar av majonäsen. Blanda och smaka av med salt och peppar. Den majonäs som blir över kan du spara i kylen i minst en vecka eller använda som bas till andra röror eller såser.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt