Potatiskaka med pecorino

Potatiskaka med pecorino

Cuisine: 185
Serves: 8
Festligt, gott och lite annorlunda till en god köttbit vid ett speciellt tillfälle.
Ingredients
  • 2,5 pkt bacon eller panchetta
  • 5 st bakpotatisar eller 8 st stora potatisar
  • 1 msk maizena
  • 100 g riven pecorino
  • 2 msk basilika, färsk finstrimlad
  • 1 msk körvel, finstrimlad
  • Salt & peppar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 185 grader. Klä en avlång sockerkaksform med baconskivorna genom att lägga skivorna över formen så att ändarna hänger ut. Lägg baconskivor som tak över potatisen så att de överlappar varandra.
  2. Skala och riv potatisen och pecorinon. Blanda potatis, pecorino, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke. Smaka av med salt och peppar.
  3. Pressa ut vätskan från potatisblandningen och fyll den baconklädda formen. Vik över baconändarna så att skarvarna möts. Placera ett smörpapper ovanpå potatiskakan och ställ en tung form eller annat ugnståligt tungt material ovanpå för att potatiskakan skall ligga under press när den gräddas.
  4. Grädda potatiskakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. När potatiskakan är klar så ska den kallna under press i kylskåpet i minst 2 timmar. Det är för att man skall kunna skära upp potatisen i fina skivor. Förbered gärna dagen innan.
  5. När potatiskakan skall serveras kan du antingen värma skivorna i ugn eller steka dem i stekpannan.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt