semlor

Cuisine: 230
Serves: 8-9 st
Detta recept är inspirerat från recept av Oscar Målevik.
Ingredients
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 dl rismjöl
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 msk psylliumfröskal
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 krm salt
  • 50 g smör alt mjölkfritt smör
  • 3 st ägg
  • 3 dl soyghurt naturell
  • 200 g mandelmassa
  • 5 dl havrevisp eller soyavisp
  • Sukrin florsocker till garnering
Instructions
  1. Sätt ugnen på 230 grader och ställ in en tom plåt längst ner i ugnen.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och tillsätt det i de torra ingredienserna, tillsätt även ägg och soyghurt, blanda väl.
  3. Fördela smeten i stora muffinsformar. När ugnen är varm, ställ in plåten med smeten och häll därefter lite kallt vatten på plåten, stäng luckan fort.
  4. Ta ut bullarna efter 15 – 20 minuter eller då de fått fin färg.
  5. Blanda mandelmassa med lite grädde så att det blir en krämig konsistens.
  6. Vispa grädden.
  7. Låt semlebullarna kallna helt, skär eller klipp lock och gröp ur bullarna något. Klicka i mandelmassa, spritsa grädde, sätt på locket och pudra med lite sukrin florsocker. Njut!
Notes

Bullarna går utmärkt att frysa!

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt