Skinklåda med brysselkål

Skinklåda med brysselkål

Cuisine: 225 gr
Serves: 4 st
Ingredients
  • 550 g brysselkål
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g cocktailtomater
  • 3 dl rökt skinka, skuren i bitar
  • 2,5 dl havregrädde
  • oregano
  • salt och peppar
  • 1,5 dl riven pecorinoost
Instructions
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj, ansa och koka brysselkålen knappt mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Hacka lök och vitlök, bryn i olja tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt skinka, tomater, havregrädde, brysselkål och krydda med oregano, salt och peppar.
  4. Låt koka upp och häll sedan allt i en ugnsform och strö över riven ost (går att hoppa över). Gratinera 10 minuter.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt