Mandelbröd

Cuisine: 250 grader
Author: SandT AB
Serves: 8-10 bitar
Krispigt och saftigt bröd som kan varieras med olika topping!
Ingredients
  • 2 dl mandelmjöl alt. majsmjöl
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 msk fiberhusk/psylliumfrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 dl mandelmjölk
  • 3-4 msk kokosolja
  • Bär och sesamfrön till topping.
Instructions
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll därefter i kokosoljan och mjölken, blanda väl och låt stå och dra 5-10 minuter så att fiberhusken binder vätskan. Häll upp i muffinsformar eller i en brödform.
  3. Toppa ex. med frysta vinbär/lingon, torkade tranbär.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 min.

 

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt