Sommargryta

Sommargryta
Serves: 8-10
De flesta grytor sköter sig själva på spisen. Denna gryta tar ca. 10 minuter att slänga ihop och mår gott av att stå länge på låg värme innan servering.
Ingredients
  • ca. 1 kg grytbitar eller hel rostbiff
  • 2 st palsternackor
  • 2 st morötter
  • 1 st stor lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • Körsbärstomater
  • 1/2 citron
  • Kryddor: (krydda efter tycke och smak om så önskas)
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk citrongräs
  • 1/2 tsk chiliflingor
  • 1 tsk ingefära
  • 2 msk lantbuljong
  • Salt och svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
Instructions
  1. Skala och dela grönsakerna och löken i lagom stora delar. (inte tomaterna)
  2. Ansa köttet och skär det i bitar, fräs i olja på medelhög värme, när köttet fått färg tillsätter du grönsakerna.
  3. Fräs och tillsätt kryddorna. Häll på vattnet och rör om, låt puttra i minst 30 minuter.
  4. Precis innan servering tillsätter du hela körsbärstomater.
  5. Blomkålsris:
  6. Riv blomkålen på den grövsta sidan av rivjärnet.
  7. Koka upp vatten med lite salt. När vattnet kokar tillsätter du blomkålen och låter ligga i ca. 10 sekunder. Häll av med hjälp av stor sil eller durkslag.

DSC_5259 DSC_5266 DSC_5261 DSC_5277

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.