Torsk i het tomatsås med ångade grönsaker

Torsk i het tomatsås med ångade grönsaker

Serves: 4-6
Ingredients
  • Tomatsås:
  • 1 burk hela tomater
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • ¼ tsk chiliflakes
  • Salt & peppar
  • Vätska: 2,5 dl Havregrädde eller kokosmjölk
  • Grönsaker:
  • 1 broccolihuvud
  • 1 fänkål
  • 3 st morötter
  • 10 st brysselkål
  • Fisk:
  • 1 -2 st torskblock
Instructions
  1. Om du skall ånga fisken i ugnen, sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg fram fisken så att den hinner tina något innan du skär den i bitar.
  3. Häll tomaterna i en gryta, mortla fänkålsfrön och tillsätt dem och chiliflakes i tomaterna, salta och peppra efter smak. Låt puttra tills grönsakerna är klara ca.30 min.
  4. Skölj, skala och skär grönsakerna i lagom stora delar, lägg dem på en plåt i ugnen, placera en plåt med vatten under plåten med grönsakerna så att de ångas alternativt koka dem i en ångkokare eller koka lätt i en gryta.
  5. Lägg torskbitar i tomatsåsen och låt koka med i några minuter till fisken är klar.
  6. Servera med grönsakerna och potatis om så önskas.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt