Trillingnöt

Trillingnöt

Recipe Type: 175 grader
Author: SandT
Serves: ca 35 st
En hemmagjord trillingnöt istället för alladin-askens. Den är dessutom gjorde utan tillsatser och på ren mörk choklad.
Ingredients
  • ca. 35 stycken
  • ca. 1½ dl hasselnötter
  • 200 g mörk choklad av fin kvalité
  • Flingsalt
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg nötterna i en långpanna och rosta dem i ugnen ca. 10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt nötterna svalna och gnugga sedan bort skalet med en ren kökshandduk. Lägg nötterna i en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad. Låt chokladen svalna lite och häll sedan hälften av chokladen över nötterna. Blanda om ordentligt.
  3. Lägg nötterna tre och tre på en bricka med bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet i 20 minuter.
  4. Håll under tiden resten av chokladen smält genom att låta skålen stå kvar över kastrullens fortfarande varma vatten.
  5. Doppa trillingnötterna i chokladen med hjälp av en gaffel, men spara lite till garnering/sprits. Låt dem droppa av ordentligt och lägg den på bakplåtspapper igen. Låt den stelna helt.
  6. Spritsa den resterande chokladen över de stelnade pralinerna. Strö lite flingsalt över. Låt stelna igen. Förvara dem svalt eller i kylskåp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.