Sill med pepparrot och lök

Sill med pepparrot och lök

Serves: 8
Sill är en rik omega-3 källa och är en av sakerna på julbordet som du kan frossa med gott samvete. Det är enkelt att lägga in egen sill efter tycke och smak. Här har vi gjort en klassisk sill med pepparrot, morot och lök.
Ingredients
  • Ingredienser:
  • 2 burkar urvattnad inläggningssill (ca. 840g)
  • Färsk pepparrot, ca. 3 cm
  • 1 morot
  • 10 kryddpepparkorn
  • 5 nejlikor
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • Lag:
  • 3 dl vatten
  • 1 dl rårörsocker
  • 1 dl ättiksprit
Instructions
  1. Koka upp vatten, rårörsocker och ättika, låt svalna.
  2. Skölj sillen och skär den sedan i bitar. Skala och skär pepparrot i bitar. Skala moroten och skär i slantar. Skär den gula löken i bitar och varva allt i en burk och häll därefter över den kalla lagen över sillen. Sillen är klar att ätas nästa dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.