Vegetarisk pastasås

Vegetarisk pastasås

Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 st gula lökar
  • ½ st röd chilli
  • 10 st tomater
  • 3 st paprikor
  • 1 st citron
  • 1 dl vitt vin
  • 2 tsk salt (havssalt)
  • 2 tsk lantbuljong
  • Svartpeppar
Instructions
  1. Skala och hacka lök, vitlök och den röda chillin. Fräs dem tills de blir mjuka, ca. 3 minuter. Dela under tiden tomaterna i klyftor, lägg dem i pannan och låt puttra med 2 dl vatten och kryddor i ca 10 minuter. Skölj och dela paprika i stora bitar, lägg dem i grytan, tillsätt cest (rivet citronskal) från citronen och vitt vin. Låt puttra en stund och servera sedan med pasta toppat med pumpa- och solrosfrön (proteinrikt).

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt