Potatislasagne

Cuisine: 200 grader
Author: SandT
Serves: 4
Ingredients
  • 1 kg nötfärs
  • 6 stora potatisar
  • 1 stor gul lök
  • 2 st mörrötter
  • 1 dl kokosgrädde
  • 2,5 dl havregrädde
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk örtsalt (René Voltaire)
  • Rosmarin & timjan (torkade)
  • Salt och peppar
Instructions
  1. Fräs färsen i kallpressad olja, (ej på hög värme så oljan bränns). Dela löken och morrötterna i lite mindre delar, lägg dem i en mixer tillsammans med kryddor, kokosgrädde, havregrädde och vitlök, mixa väl och tillsätt smeten i den brynta färsen.
  2. Låt puttra i ca. 5 minuter (gärna längre), tillsätt krossade tomater och smaka av, salta och peppra.Skala och skär potatisen i lövtunna skivor. Häll sås i botten av en ugnssäker form, så att det precis täcker botten. Lägg sedan över ett lager av potatis (tänk dig lasagne), Varva sedan flera lager och toppa gärna med riven getost och örter. Sätt in i ugnen i 25 minuter på 200 grader.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt