Bakpotatis med räkröra

Bakpotatis med räkröra

Cuisine: 200
Serves: 4
Ingredients
  • 4 stora potatisar/bakpotatisar
  • 500 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1 stor tomat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 selleri
  • ¼ chili
  • 2 dl solrosolja
  • 1 ägg
  • 4 kvistar färsk oregano
  • Citron
  • Salt & peppar
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och dela potatisarna på mitten, på längden. Pensla dem med olivolja, salta och peppra. Sätt in dem i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  3. Häll av räkorna och låt dem stå i durkslagen under tiden du gör majonnäsen.
  4. Ta en stavmixer och stavmixerskål, häll i 2 dl solrosolja, ägg, oregano, salt, peppar och en skvätt färskpressad citron (så att det inte skär sig). För ner mixern och se till att det inte kommer luft när du mixar för då blir det inte en tjock majonäs. Håll mixern stilla till en början.
  5. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och finhacka tomat, selleri och chili. Mixa samman med räkorna och rör sedan ner majonnäsen i röran (man kan också ha dem var och en för sig). Servera med citron, avocado och/eller sallad.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt