Chokladfondant

Author: SandT
Serves: 6-8 st
En snabb och enkel dessert för alla chokladälskare. Servera med färska fikon och kokoschips.
Ingredients
  • 125 g smör
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 2 st ägg
  • 2st äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/2 dl mandelmjöl
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj 6–8 små ugnssäkra formar och strö dem med strösocker. Smält smör och choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Rör om då och då.
  2. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt med elvisp. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten. Sikta ner mandelmjölet och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 12–13 min. Bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten. När de höjer sig lite ur formarna börjar de bli klara.
  4. Ta formarna ur ugnen och vänd dem upp och ner på assietter. Lyft bort formarna efter 3–4 min. Servera genast, gärna tillsammans med färska fikon och kokoschips. Har du kokosgrädde så är det gott till.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt