Wallenbergare med polkabetor

Wallenbergare med polkabetor

Serves: 4-6
För dig som kan äta smör så är det gott att skira smör att hälla över Wallenbergaren till servering.
Ingredients
  • 500 g kalvfärs
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 1 ägg
  • ½ dl po-fiber
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar ca. 2 krm
  • Smör eller olja till stekning
  • 500 g polkabetor
  • Sockerärtor
  • Haricotvertes
  • Potatis
Instructions
  1. Sätt ugnen på 100 g.
  2. Blanda kalvfärsen med kokosmjölk och ägg, salt och peppar. Forma färsen till lagom stora biffar och panera i po-fiber. Stek i olja eller smör i ca. 3 minuter på varje sida, sätt därefter in dem i ugnen på 100 grader för att hålla värmen. Alternativt förbered dem dagen innan och värm i ugnen vid servering.
  3. Skala och koka potatisen.
  4. Skala och dela polkabetor (alternativt gulbetor eller rödbetor) koka i ca. 4 minuter. Alternativt använd ångugn/ångkokare. Skölj och ansa sockerärtor och haricotvertes, koka i lätt saltat vatten och servera till Wallenbergarna.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt