Saftigt Paleobröd

Author: Läsarrecept, Therese Brorsson
Nyttigt bröd bakat enligt Paleolitisk kost med mycket frön och nötter.
Ingredients
  • 2 matskedar fiberhusk
  • 3,5 dl vatten
  • 600 gram av blandade frön och nötter
  • Ex;
  • Sötmandel
  • Hasselnötter
  • Linfrö
  • Pumpakärnor
  • Solroskärnor
  • svarta sesamfrö
  • melonkärnor
  • lite cashewnötter
  • 2 st morötter
  • 1-2 teskedar salt
  • 2 msk kokosolja
  • sesamfrö att strö över
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader. (varmluft)
  2. Blanda fiberhusk med vatten; låt svälla.
  3. ”Pulsa” de hela nötterna (sötmandel, haselnötter och cashewnötter) lätt med en stavmixer eller i en matberedare. De ska inte smulas sönder; bara hackas lätt.
  4. Riv morötterna
  5. Blanda nöt- och fröblandningen med morötter och olja.
  6. Blanda med hjälp av händerna samman detta med den svällda fiberhusken.
  7. För bästa resultat; låt allt stå och dra i en timme.
  8. Olja en brödform och lägg ner degen.
  9. Strö över lite flingsalt och sesamfrö.
  10. In i ugnen i cirka 60-70 minuter
  11. Låt det svalna så det stelnar líte; sen är det bara att njuta 🙂

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt