Citronkaka

Cuisine: 150
Serves: 10
Ingredients
  • 2 ägg
  • 2 dl rårörsocker
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 citron
  • 100 g kokosfett (alt 150g)
  • 50 g kallpressad rapsolja
  • 1 tsk vaniljpulver
Instructions
  1. Blanda kokosfett och oljan i en liten skål.
  2. Smörj en rund springform med kokosfett, använd kokosflingor istället för ströbröd.
  3. Tvätta citronen noga och riv skalet på ett rivjärn.
  4. Skär citronen mitt itu och pressa ur saften.
  5. Vispa ägg och rårörsocker fluffigt.
  6. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd elvisp. Tillsätt fett och mjölsorterna. Blanda till en jämn smet.
  7. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 150grader i ca 35 minuter.
  8. Låt kakan svalna lite, pudra med lite lakritspulver eller strö över kokoschips.
  9. Servera som den är eller med havreglass.

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt