Evas Mandelbiskvi med smörig kräm

Evas Mandelbiskvi med smörig kräm

Author: SandT
Serves: 15-20 st
Den här biskvin blir ett gift. Så passa dig så du inte börja frossa ohämmat!
Ingredients
  • Kakor
  • 200 g sötmandel
  • 250-300 g florsocker/Sukrin Melis
  • 4 st ekologiska äggvitor
  • Smörkräm
  • 150 g mjukt smör (mjölkfritt)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st ekologisk äggula
Instructions
  1. Mal mandeln, helst i en gammal hederlig kvarn för att få bästa resultat. Då blir “tjockleken” på mandelmjölet som bäst. Vispa äggvitorna hårt och blanda med mandelmjöl och florsockret. Klicka ut små klickar på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 8-12 min.
  2. Blanda ingredienserna till smörkrämen och lägg ihop mandelkakorna två och två med en klick kräm emellan.

2 Comments on “Evas Mandelbiskvi med smörig kräm”

  1. Kan man köra med mandelmjöl från början om man inte har en kvarn?

  2. Hej Therese,

    Om man vill ha de så här fluffiga och lite mer sega i konsistensen så funkar det absolut bäst med en mandelkvarn. Vi testade med alla möjliga varianter och till slut tog vi till den hederliga kvarnen och då blev de så här fina och dessutom väldigt goda. Har sett att IKEA säljer kvarnar i ny tappning.
    /SandT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.