Dadel- & Morotsbars

 

Dadel- & Morotsbars

Cuisine: 180
Serves: ca. 30
Supergoda bars utan mjöl!
Ingredients
  • 60 g mandlar
  • 60 g linfrön
  • 60 g cashewnötter
  • 1 stor riven morot, 130 g
  • 4 st dadlar
  • 2 ägg
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk honung
Instructions
  1. Mixa mandlar, cashewnötter och linfrön i en mixer. Häll upp blandningen i en skål.
  2. kläck i äggen i mixern, häll därefter i vatten, honung, delade dadlar, kanel och mixa till det blir en jämn smet. Skala och finhacka moroten, lägg den i mixern och mixa till smeten är slät.
  3. Häll smeten över nötmjölet och blanda. Låt smeten stå och dra sig i 10-15 minuter.
  4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 0,5 – 1 cm tjockt.
  5. Sätt in i ugnen, 180 grader, i 10 minuter. Ta därefter ut plåten och dela i önskad storlek med en kniv. Sätt därefter in barsen i ytterligare 20 minuter eller till de fått fin färg. Tiden kan variera från ugn till ugn.

 

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt