Frukostbröd
Cuisine: 175
Serves: 2 limpor
Enkelt och lättbakat bröd som passar bra till frukost, buffé eller som tillbehör till sallad.
Ingredients
  • 7 dl Durramjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl fullkornsrismjöl
  • 1 dl sesamfrön med skal
  • 1 dl hela linfrön
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 dl mild and creamy soyghurt
  • 0,5 dl honung
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä två brödformar med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna.
  4. Koka upp vatten och häll det kokande vattnet i en bunke med linfrön. Låt stå och dra i några minuter.
  5. Tillsätt soyghurt och honung och därefter linfrövattnet. Blanda väl och häll smeten i två brödformar. Tillsätt mer vatten om smeten blir för kompakt. Smeten ska gå att hälla ur bunken.
  6. Toppa gärna bröden med pumpakärnor eller sesamfrön.
  7. Ställ i mitten av ugnen i ca. 100 min.

DSC_4147 DSC_4145 DSC_4144

Dela gärna med dig:

Dela på facebook
Dela på pinterest
Dela på linkedin

Table of Contents

On Key

Liknande recept

Avoghurt

Avoghurt Serves: 4 Enkelt mellanmål/frukost med massor av fibrer, bra fettkällor, mineraler och väldigt gott! Här har du chansen att “lura” i barnen mer nyttigt

Lammstek

Lammstek 4 personer Ugn 175 grader Ingredients 1 msk timjan 1 tsk dragon 1 msk basilika 1/2 tsk ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar

Berg och dalbanor

När man kliver in i fasen av ett hälsosammare liv så är saken helt klar att ens lägsta nivå är bra mycket högre än vad

Bakterierna som gör dig frisk

70-90% av vårt immunförsvar sitter i magen. Med en frisk tarmflora är vi skyddade mot en mängd sjukdomar. Men vi behöver ta hand om vårt