Frukostbröd

Frukostbröd
Cuisine: 175
Serves: 2 limpor
Enkelt och lättbakat bröd som passar bra till frukost, buffé eller som tillbehör till sallad.
Ingredients
  • 7 dl Durramjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl fullkornsrismjöl
  • 1 dl sesamfrön med skal
  • 1 dl hela linfrön
  • 4 dl kokande vatten
  • 2 tsk havssalt
  • 4 tsk bakpulver
  • 6 dl mild and creamy soyghurt
  • 0,5 dl honung
Instructions
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Klä två brödformar med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla de torra ingredienserna.
  4. Koka upp vatten och häll det kokande vattnet i en bunke med linfrön. Låt stå och dra i några minuter.
  5. Tillsätt soyghurt och honung och därefter linfrövattnet. Blanda väl och häll smeten i två brödformar. Tillsätt mer vatten om smeten blir för kompakt. Smeten ska gå att hälla ur bunken.
  6. Toppa gärna bröden med pumpakärnor eller sesamfrön.
  7. Ställ i mitten av ugnen i ca. 100 min.

DSC_4147 DSC_4145 DSC_4144

5 Comments on “Frukostbröd”

  1. Hej! Testar detta receptet idag men vad gör man med de tre deciliter vatten som står som ingrediens men inte när man skall använda det?

  2. Hej Sandra,
    Det stod fel i receptet, tack för uppmärksamheten! Nu är det rättat.
    Lycka till med ditt brödbak!

    Mvh, SandT Tessan

  3. Pingback: baka glutenfritt | sandt.nu

  4. Hej! Väldigt bra hemsida, tack för den! Har gjort det här brödet idag. Det var gott men blev väldigt salt. Stämmer det med 2 msk havssalt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.